Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/siervascj.net/web/innovacio/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Hola a tothom!

Com molt bé molts de vosaltres ja sabeu, el món de l’Educació a Catalunya i a molts altres llocs del nostre món està vivint un moment apassionant de transformació.

Moltes escoles tant públiques com concertades i privades estan explorant nous camins per a oferir una educació que respongui a les veritables necessitats dels infants i joves d’avui i als reptes de la nostra societat en canvi constant.

És per aquest motiu que des de la Congregació de Serventes del Sagrat Cor de Jesús es va demanar que diversos mestres i professors de les nostres escoles participessin el mes de Juliol passat en el I Simposi Internacional Barcelona Educació i Canvi.

L’experiència va ser molt enriquidora i ha suposat l’inici d’un camí de reflexió sobre la situació dels nostres centres i què ens cal endegar per oferir una educació de qualitat als nostres alumnes.

Els experts apunten que cal passar de ser centres d’ensenyament a ser centres d’aprenentatge, és a dir, és l’alumne qui construeix el seu propi coneixement i projecte vital i el mestre l’orienta i acompanya afavorint aquest procés.

Caminem cap a una educació que vetlla per a què els infants i joves aprenguin a saber, a fer, a ser i a viure junts. L’objectiu és educar els ciutadans del futur que siguin capaços de construir un món millor. Per això, com diria Howard Gardner, cal promoure bons professionals i, alhora, bones persones.

Ara mateix ja sabem que els nostres alumnes hauran de treballar en feines que encara no existeixen, per això és necessari que a l’escola també els ajudem a desenvolupar capacitats i competències que els permetin afrontar amb èxit els reptes del futur.

En els fòrums internacionals s’apunten les capacitats que més es necessitaran en la societat i en el món del treball del 2020; la resolució de problemes complexos, el pensament crític, la creativitat, la gestió de persones, la coordinació amb els altres, la intel·ligència emocional, el judici i presa de decisions, l’orientació (habilitats socials), la capacitat de negociació i la flexibilitat cognitiva.

És per això que el món eductiu es pregunta: com ha de ser l’escola del s. XXI per oferir una educació de qualitat que afavoreixi el creixement dels infants i joves com a persones i alhora els prepari per a viure i desenvolupar-se en una nova societat?

Nosaltres, com a escoles de les Serventes del Sagrat Cor de Jesús, també ens ho preguntem i volem donar-hi una resposta. És per això, que tota la comunitat educativa és convocada a participar en aquest procés d’innovació i canvi.

Hem fet ja un primer pas, una radiografia de la situació actual de les nostres escoles; aviat rebreu notícies nostres per col·laborar en el segon pas.

Mentrestant, aquí teniu aquest blog per seguir aquest procés, informar-vos i participar-hi. Comptem amb tots vosaltres! Som-hi! Tots junts ho farem possible!

Equip Sagrat Cor Educació Innovació