Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/siervascj.net/web/innovacio/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

En un procés d’innovació la reflexió és imprescindible; per això ens hem dedicat a llegir i estudiar documents dels grans especialistes que actualment tothom té a les mans.

Si els voleu llegir els teniu a l’apartat de Documents de Referència.

L’equip d’innovació es va trobar per compartir aquestes lectures i aquestes van ser les seves reflexions en veu alta…

 • Volem innovar per donar resposta als nous reptes de la societat en canvi constant. Hem d’educar per a què els alumnes puguin ser competents en el futur.
 • Quin alumne volem que surti dels nostres centres? Estem preparant els alumnes per a la societat del futur? Cal educar cap, cor i mans.
 • La innovació no és una meta, sinó un pont entre el passat i el futur. Hem de definir aquest “salt”. És un pas que ens vol ajudar a educar millor.
 • “Innovar és afrontar les situacions problemàtiques de manera creativa per trobar-hi les solucions més satisfactòries” diu la revista Guix. Definició que s’assembla molt a què vol dir “competència”.
 • Volem educar persones! Quines persones necessita el món? L’educació ha de tenir present els 4 pilars: aprendre a saber, a fer, a ser i a viure junts (aquests dos últims estan en perill segons la Unesco). Volem educar persones competents per transformar la realitat.
 • L’educació mai és neutre.
 • La societat està en canvi constant. Hem d’educar persones que sàpiguen adaptar-se a noves situacions perquè les professions del futur encara no existeixen. Han de ser persones capaces d’aprendre contínuament per aplicar els nous coneixements a noves situacions. La competència d’aprendre a aprendre.
 • El més important: aprendre a ser! Volem educar persones humanes; persones autònomes, responsables, amb sentit crític, solidàries, compromeses…
 • Els nostres alumnes han de ser els protagonistes del canvi, de la transformació del món en què vivim per a un desenvolupament humà i social sostenible. Han de ser persones competents i, alhora, compromeses. “Només un bona persona pot arribar a ser un bon professional” com diria Howard Gardner.
 • Transmetem molts coneixements, però eduquem persones? Amb el bon exemple personal transmetem més del que creiem, però cal tenir-ho present i treballar amb ells els valors.
 • Hem de tenir en compte una visió holística de l’educació: més enllà de l’aprenentatge cognitiu cal que hi hagi un treball de les dimensions social, ètica, econòmica, cultural, cívica i espiritual. Una educació integradora i humanista.
 • El model transmissor no permet adquirir la gran majoria de coneixements. “Els conceptes requereixen anar de la comprensió dels fenòmens a l’anunciat; les habilitats necessiten pràctiques, i per adquirir actituds i valors, calen vivències” – diu Vallory.
 • Els quatre elements del marc d’escola avançada són: el propòsit de l’educació, les pràctiques d’aprenentatge, els sistemes d’avaluació i l’organització dels centres. Caldrà tenir-los en compte a l’hora de plantejar un canvi o innovació.

… I a través del diàleg anem fent camí !

Pròximament… més!

Equip Sagrat Cor Educació Innovació

 

 

 

Aquests articles també us poden interesar !!!

BATEC, PROJECTE D’INNOVACIÓ

Batec és el nom del Projecte d’Innovació Pedagògica de les escoles del Sagrat Cor Educació. Els resultats de les proves pilot del curs passat avalen que l’aprenentatge basat en projectes ha afavorit la consecució de l’Horitzó Educatiu d’educar persones conscients, competents i compromeses.

NOVA IMATGE CORPORATIVA

Us presentem la nova imatge corporativa de les quatre escoles del Sagrat Cor Educació. La gran lletra ce o mig cor és de tres colors diferents que ens recorden el nostre Horitzó Educatiu: ajudar a créixer persones Conscients, Competents i Compromeses.

INNOVACIÓ EN MARXA

Amb el nou curs en marxa, també el procés d’innovació de les escoles del Sagrat Cor avança. Aquest curs estrenem el treball per projectes a diferents cursos. Sabem que ens ajudarà a educar persones més conscients, competents i compromeses.